Historie

“Øer mellem land og vand” fortæller historien om et enestående stykke dansk arkitekturhistorie, der trækker tråde til Port Grimaud og Venedig. Arkitekterne Friis og Moltke stod for arkitekturen, mens kunstneren Emil Gregersen havde ansvaret for at skabe et unikt visuelt udtryk, som han blandt andet løste ved male husene i forskellige farver.

Opførelsen af Øer Maritime Ferieby blev en dyr fornøjelse, da budgettet blev overskredet med flere længder. En dårlig økonomi var synonym med Øer Maritime Ferieby de følgende mange år, hvilket tog hårdt på standen af feriebyen. Potentialet var der dog stadig, og det kunne en visionær entreprenør ved navns Mogens de Linde også se og mærke, da han i 2006 beslutter sig for at genrejse Øer Maritime Ferieby, som en Fugl Føniks fra ilden. I dag er byggeselskabet Mogens de Linde ude af driften af Øer Maritime Ferieby, som i dag drives af en ejervalgt bestyrelse.

Øer Maritime Ferieby blev lavet i en gammel grusgrav, og de forskellige øer er forbundet af 7 små og hyggelige broer. Øer Maritime Ferieby er omgivet af et lukket system af kanaler, som giver dig mulighed for at fastankre din båd lige ud for din feriebolig.