Faciliteter

Da Øer Maritime Ferieby i sin tid blev grundlagt var det med tanke på at skabe et ferieparadis i de smukke omgivelser på Djursland. Siden starten i midt 80´erne er der feriebyen blevet udvidet i forhold til de mulige faciliteter gæsterne kan benytte sig af. Der er nu næsten alt hvad hjertet begærer i forhold til sport, interesser og generel underholdning for både børn og voksne.

Faciliteterne i Øer Maritime Ferieby er forbeholdt sommerhusejerne og disses lejere. Det er dog muligt for udefra kommende besøgende at benytte visse af faciliteterne mod betaling (minigolf). Kontakt købmanden herom.

Cafe Benjamin

Midt i Øer Maritime Ferieby kan du få stillet både den lille og store sult på den lokale restaurant. På den hyggelige restaurant bliver der serveret dejlig, hjemmelavet mad, som du kan spise mens du sidder på den store terrasse og glæder dig over den smukke udsigt ud over kanalen. Restauranten tilbyder både buffet samt a la carte menu, så der er noget til enhver smag.

Restauranten er bygget i to etager, hvor der i overetagen er rigeligt med plads til at du kan holde din fest, firmaevent eller et helt tredje arrangement her.

Bemærk at købmanden og restauranten ligger i et ferieområde, hvorfor de har varierende åbningstider.

Ved ønske om bordreservation eller booking af restauranten til arrangementer, kontakt Cafe Benjamin her.

Købmanden

Da byggeselskabet Mogens de Linde i 2006 overtog Øer Maritime Ferieby, blev købmanden flyttet fra sin tidligere placering på butikstorvet op i de nuværende lokaler til de nuværende lokaler ved hallen. Flytningen gav købmanden flere kvadratmeter og derved et større udvalg af varer, så du nu med ro i sjælen kan foretage dine daglige indkøb, uanset om du skal stille den lille sult, hente frisk morgenbrød eller handle ind til det store middagsselskab.

Købmanden tager også i mod diverse bestillinger, så hvis du har et ønske, så spørg købmanden om han kan være behjælpelig med dette. Det er også ved købmanden udlejning af køller og bolde til minigolf foregår.

Svømmehallen

Da byggeselskabet Mogens de Linde i 2006 overtog Øer Maritime Ferieby fandt de hurtigt ud af at det var en god ide at rive den gamle svømmehal ned og byggen en ny. Den gamle svømmehal var ikke særlig stor, samtidig med at den var utæt. Størrelsen af svømmehallen kan have noget at gøre med Elmar Moltkes prioriteringer, da i starten overhovedet ikke ønskede at feriebyen skulle have en svømmehal.

Den ny svømmehal er udstyret med ét banebassin, tre opvarmede børne bassiner og selvfølgelig sauna. Så der er altså rig mulighed for at både voksne og børn kan få en god dag fyldt med vandaktiviteter. Der er kun adgang med aktivitetskortet og du er ansvarlig for dem, du lukker ind. Book svømmehallen

 

Sportshallen

Hvis vejret ikke lige er til udendørsaktiviteter er sportshallen et utrolig godt alternativ. Her kan du slippe både børn og barnlige sjæle løs i flere forskellige sportsgrene. Banerne skal som udgangspunkt bookes, men hvis der er ledige baner kan disse selvfølgelig benyttes uden bookning.

I hallen er det muligt at spille alt fra badminton, padel tennis, bordtennis og for de mindre fodbold. Dog skal du huske de rette indendørssko, så vi sammen passer på sportshallen. Udstyr til de forskellige sportsgrene kan til en vis grad findes til leje ved købmanden, resten skal man selv medbringe.

 Det er også muligt at komme en tur i fitness. Man skal dog være opmærksom på at fitness KUN er for voksne, samtidig med at maskinerne skal tørres af før og efter brug.

 

Udefaciliteter

Sport er lig med samvær og hygge. Det er der rig mulighed for i Øer Maritime Ferieby. I forbindelse med svømme- og sportshallen ligger der et stort udvalg af udefaciliteter, som blandt andet tæller en stor legeplads med hoppepude og masser plads til at børnene kan boltre sig på, tennisbaner, fodboldbaner, beach volley og mini golf. Dertil er der også græsarealer man kan bruge til picnic, gåtur eller kongespil.

Der er altså rig mulighed for at gæster i alle aldre kan komme ud og nyde naturen.

Tårnet/tårnpladsen

I hjertet af Øer Maritime Ferieby ligger Tårnpladsen og midt på den ligger Tårnet, der er flere meter højt og ligger til fri benyttelse for alle gæster. Udnyt den høje position som afslutning på din aften gåtur, og fang et 360 graders udsyn af Øer Maritime Havn med udsigt til både Kattegat og det flotte landskab, der indhegner Øer Maritime Ferieby.

Når du står ved Tårnet, får du virkelig en fornemmelse af den vandby, Øer er. Det bliver her tydeligt hvad Moltkes vision var. Han ville have folk ud i boliger, hvor vand er et element, som virkelig giver kvalitet til boligen, og når man står ved Tårnet og kigger ud over havnen, er man ikke i tvivl om at den vision Moltke havde, er lykkedes.

På Tårnpladsen er der også mulighed for at spille petanque, kongespil og meget mere. Samtidig er der opstillet diverse borde og bænke, som gør det muligt at tage aftensmaden under armen og tilbringe aftenen i hyggelige omgivelser.

Slusen

Slusen blev bygget sammen med resten af feriebyen i 1986, men blev renoveret da byggeselskabet Mogens de Linde overtog feriebyen i 2006. I 2015 blev der indsat nye sluseporte, hvortil Havnemesterens slusehus blev renoveret i 2016.

Slusen er en såkaldt kammersluse med dobbelte stemmeporte. Slusens vandspejl er placeret 1,6 meter over middelvandstanden i Kattegat, hvilket sikrer en konstant vandstand i havnen. Den frie bredde af indsejlingen til slusen er 7,5 meter og dybden er 3,5 – 3,75 meter. Slusen er 30 meter lang og kan tage seks 36 fods både ad gangen.

Skovene omkring Øer

Øer-området er en del af det store marine forland på Ebeltoft halvøens sydspids. Området består af en moræne-kerne, der hæver sig mod nord op til 25-30 meter. De frådige omgivelser sørger for at området omkring Øer råder over et rigt biologisk liv, som blandt andet tiltrækker nogle af landets fineste trækfugle. De særlige omgivelser er også noget Øer Maritime Ferieby værner utrolig meget om. Vi er glade for, at vi i samarbejde med det statslige Øer-udvalg, kan sørge for at bevare det unikke biologiske liv omkring Øer Maritime Ferieby.

Det unikke biologiske liv skyldes i høj grad at naturen omkring Øer Maritime Ferieby består af skov, hede og vådområdet som giver nogle fantastiske muligheder for både jagt, vandring og bare generelt udforskning. Til gåture og vandring er der lavet et stisystem, som guider dig i gennem de mange fantastisk flotte steder skoven har at tilbyde.

Skovene omkring Øerne Maritime Ferieby bredder sig over et kæmpestort areal som vedligeholdes i samarbejde med Syddjurs, Jagtforeningen og Ejerforeningen.

Kommandobroen

På torvet på 1.sal ligger ”Kommandobroen”. Lokaler kan lejes af ejere af feriehus på Øer. Du kan booke lokalet gennem bookingsystemet. Se regler for udlejning under praktisk information, når du logger på som husejer.

Er lokalet ledigt kan ejere frit benytte lokalet.

Bag lokalet findes et lille bibliotek, hvor du kan låne bøger, hvor du også er velkommen til at aflevere dine gamle bøger til biblioteket, så vi i fællesskab kan forny udvalget.